Spring naar hoofd-inhoud

Jeugd

Tenniskids

Tenniskids is hét lesprogramma van onze vereniging om kinderen tot en met 12 jaar te leren tennissen. Wij bieden jeugdspelers (vanaf vier jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze het tennisspel snel kunnen spelen. In vier stappen bereiden onze trainers de kinderen voor  op het echte tennisspel. Van klein naar groot, van Blauw naar Rood, naar Oranje en Groen. Meer informatie vindt u in deze folder.

Toss middag jeugd

Elke donderdag  van 17 - 18 uur

Let op! Geen toss tijdens vakanties en feestdagen!

De kinderen spelen korte wedstrijdjes tegen elkaar. Vooraf bepaal je eerst wie er start met spelen. Dit gebeurt door middel van een toss. Dit kun je doen door middel van kop of munt, of door het draaien van je tennisracket met de bovenkant van het racket op de grond en hierna te laten vallen. Vooraf spreek je af hoe het logo van het handvat zal vallen. Diegene die het juist had mag kiezen uit de volgende opties:

Serveren, ontvangen of de speel helft kiezen (bij deze keuze mag de tegenstander kiezen of hij wil starten met serveren of niet).

 

Ook de jeugdlessen op ons park worden verzorgd door de tennisschool van Filip Versluys (zie tab Tennislessen)

Onze jonge leden spelen (op zondagen) mee met de jeugdcompetitie! 

 
Jeugdcommissie

Monique de Pooter, Kim Leclou en Saskia Stitzinger 

mail ons voor informatie!

Ace & Love

Ken jij Ace & Love al? Ace & Love zijn de mascottes van Tenniskids. Je kunt wel zien dat zij vossen zijn en heel graag tennis spelen. Het liefst staan Ace & Love op de tennisbaan, misschien kom je ze daar wel eens tegen.

Van hun namen heb je vast wel eens gehoord. Ace en Love zijn namelijk echte tennistermen. Weet jij wat ze betekenen?

 

Let & Set (Tenniskids Blauw)

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende, gekleurde fases. Voor de jongste jeugd van vier jaar ontwikkelde de KNLTB Tenniskids Blauw. In Tenniskids Blauw maken kinderen kennis met de basisbeginselen van tennis. Er wordt niet van ze verwacht dat ze direct rally’s gaan spelen. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij hun eerste bal- en racketvaardigheden. Plezier en samenspel staan hierbij voorop.

Adviesleeftijd

De adviesleeftijd voor Tenniskids Blauw is 4 t/m 6 jaar. Blauw is het meest geschikt voor kinderen van 4 en 5 jaar oud. Als een kind 6 jaar is, kan hij/zij al meedoen aan Tenniskids Rood, afhankelijk van de vaardigheden. Trainers adviseren of een kind qua niveau langer in een kleur speelt.

Lid worden?

Klik dan hier.

Onze lessen worden verzorgd door tennisschool  Filip  Versluys.

Tel: 0032 475 65 92 88
E: fversluys@yahoo.com

Competitieladder

Tijdens de wedstrijden op de vrijdagmiddagtoss kun je punten verdienen. Winst is 3 punten, gelijkspel is 1 punt per speler en voor aanwezigheid krijg je ook 1 punt.

Rood 
  
Jesse9
Job9
Lars8
Tijmen7
Indy4
  
  
Oranje 
  
Juliette10
Tristan9
Jordy8
Anne6
Joost5
Faylinn5
Tim3
Luca2
Veerle1