Spring naar hoofd-inhoud

Inschrijven voor competitie

Voorjaarscompetitie 2024

 

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is geopend voor senioren en junioren en vanaf dit jaar ook voor het eerst voor padel! Hieronder vind je de procedure voor inschrijving, wijzigingen t.o.v. vorig jaar en een overzicht van het aanbod en speeldata. Inschrijven kan t/m 31 december 2023!

 

Woordje uitleg voor nieuwe leden

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor TV Axel. Dit kan op alle niveaus en er zijn mogelijkheden voor verschillende dagen in de week. Er wordt gespeeld in verschillende klassen waarbij er gewerkt wordt met een promotie/degradatie systeem. Als je dus in de voorjaarscompetitie van 2024 kampioen wordt in jouw klasse, speel je in de voorjaarscompetitie van 2025 een klasse hoger.

Voor zowel tennis als padel is er een voorjaars-, najaars- en zomercompetitie. Voor padel is er bovendien ook nog een wintercompetitie. De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is momenteel geopend. Het complete competitieaanbod voor het voorjaar vind je aan het einde van dit document.

De soort competitie bepaalt het minimumaantal spelers dat benodigd is om te kunnen deelnemen. Voor padel is dit in alle gevallen minimaal 4 spelers, bij tennis is dit meestal ook het geval. Vaak zijn de teams wat groter zodat er altijd 4 spelers beschikbaar zijn gedurende de competitie. Aan bepaalde competitiesoorten zijn ook nog leeftijdscategorieën gekoppeld, zoals 17+, 35+, 50+. Dat betekent dat je pas mag deelnemen aan die competitie als je minimaal die leeftijd hebt.

Het is verplicht om met nieuwe ballen te spelen tijdens de competitie. Deze worden door TV Axel ter beschikking gesteld aan inkoopprijs. Daarnaast betaal je als team nog een competitiebijdrage aan de KNLTB (dit gaat via de vereniging). De bedragen vind je terug in het overzicht onderaan dit document.

 

Inschrijven

In het geval van bestaande teams kan de captain direct een mail sturen naar info@tvaxel.nl met daarin de team samenstelling.

Ook als je een nieuw team wilt starten en al weet wie je teamgenoten zijn (of toch al een deel daarvan), dan is het ook het makkelijkst als 1 persoon (de captain) direct een mail stuurt met daarin de namen van de teamgenoten en de competitie waaraan je wilt deelnemen.

Daarnaast kan elk lid zich individueel inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen op deze pagina van de website. We zullen dan kijken of je nog toegevoegd kunt worden aan een bestaand team of dat er wellicht nog een nieuw team gevormd kan worden.  

Let op dat als je je opgeeft je minimaal 3 speeldagen beschikbaar moet zijn voor de competitie. Dit om niet voltalligheid tijdens de competitie te voorkomen. Check dit dus even met de speeldata onderaan dit document!

Het is ook mogelijk om je als reserve op te geven (bv indien je beperkte beschikbaarheid hebt). Vul in dit geval “ja” in bij het veld “Reserve”. Anders vul je hier “nee” in.

Na het versturen van het inschrijfformulier ontvang je een bevestigingsmail. Indien je die niet ontvangt, stuur dan even een mail naar info@tvaxel.nl met onderwerp “voorjaarscompetitie”.

 

Dus... ben je lid bij TV Axel en speel je nog geen competitie maar zou je dat wel graag doen? Vul dan onderstaand inschrijfformulier in. De competitieleider kijkt dan of er nog plaats is bij een van de bestaande teams of kan besluiten een nieuw team samen te stellen. Geef bij het veld 'opmerkingen' duidelijk aan of je je aanmeldt voor tennis- of padelcompetitie.

Speel je op dit moment al competitie bij onze club? Dan zorgt jouw teamcaptain voor de inschrijving.

 

 

Inschrijven competitie